• +36/30/378 10 79
  • +36/94/358 160
"Szép tiszta hely, kedves személyzet, bőséges ételek"
V. Enikő Magyarország, Sopron
“prostorné pokoje, příjemný personál,vynikající jídlo”
PavlaHr Czech Republic, Petřvald
"A személyzet osztályon felüli, kedvesek, segítőkészek, barátságosak, de nem tolakodóan. Amennyiben újra visszamegyünk az 100% - ban az ott dolgozók miatt lesz!"
T. Andrea Magyarország, Hajdúszoboszló
“Everything excellent! After experience with previous hungarian pensions we were surprised. Really nice building and high level staff, good cuisine and quiet place. Because of some proce action we paid very low money (so we could allow to spend more money for excelleny dinner).”
Jiří Czech Republic, Brno
“Családias hangulat, kényelmes szoba, kiváló étterem.”
András Magyarország, Debrecen
"Kedves személyzet, finom ételek."
L. Szabolcs Magyarország, Békéscsaba
"Kellemes környezet, barátságos személyzet, finom ételek, gyermekbarát hozzáállás, kényelmes szobák."
H. Péter Magyarország, Miskolc
"A személyzet rendkívül udvarias, segítőkész."
K. Gábor Magyarország, Budapest
Sehr gutes Preis Leistungsverhältnis
Nadja Austria, Wien
“Bequeme Betten, nettes Personal, das Essen ist sehr lecker und sehr günstig (meine Empfehlung: "Szekely Kraut"). Super Lage, sehr nah am Thermalbad."
Alin P. Germany, München
"Kedves, mosolygós fogadtatás, a kiszolgálás, a régi használati tárgyak az étteremben látványosságot, kellemes hangulatot nyújtottak."
Norbert Magyarország, Pécs
"Kitűnő a szakács, bőséges adagokat szolgálnak fel."
P. Anett Magyarország, Budapest
“Excellent service, perfect breakfast, clean and comfortable rooms, good location for both travelers on the way to Austria and those visiting Bukfurdo which is just on a foot distance.”
Justas H. Latvia, Riga
“Hatalmas szobát kaptunk, kényelmes ágyakkal, nagyon kedves tulajdonosokkal.”
Ildikó J. Magyarország, Göd

A kávézacc, mint titkok tudója

Jóslás kávézaccból

Kíváncsi vagy, hogy mire számíthatsz az elkövetkező hetekben-hónapokban, a kávézacc megmutatja, hogyan alakulhat a jövőd, így nincs más dolgod, mint megfejteni a kávéscsésze alján megjelenő ábrákat.

drink-coffee

 


Ősi jóslások ma is népszerűek.

A kávézaccból való jövendölést évszázadok óta gyakorolják Keleti kultúrákban és Ázsiában, Görögországban Delphoi városában. A 19. században a tasszeográfia (tealevélből, kávézaccból vagy borüledékből való jóslás) tudománya újra az érdeklődés középpontjába került, és az emberek szívesen figyelgették a csésze aljára leülepedő szemcséket, hogy megtudhassák a jövőjüket./A mai presso kávék mellett kicsit nehezebb./ A kávézacc jóslás olyan hatékony eszköz, ami meditatív betekintést enged a tudatalattidba, és ha pl. két kézzel fogod a bögrét, összehangolhatod a két agyféltekét, ami ösztönzőleg hat a kreatív problémamegoldásra. A kávézaccból való jóslás szabadjára engedi a képzeletedet, amelynek segítségével létrehozhatsz egyéni értelmezéseket, megoldásokat, és szórakoztató, kreatív módon hallgathatsz a belső hangodra. Ne feledd, a jóslás is egyfajta művészet, így minél többször gyakorlod, annál ösztönösebben kaphatsz választ a kérdéseidre.

Misztikus bepillantás kávézaccal a jövőbe.

A pontos olvasás érdekében használj fehér csészét és csészealjat. Tanuld meg a kávéfőző technikát! Egy evőkanál finomra/Törökre/ őrölt Merillo kávét önts fel 3 deci hideg vízzel és egy teáskanál cukorral. Tedd a kávét egy ibrikbe, és kis lángon kezdd el melegíteni. Forrald fel háromszor, majd vedd le tűzről, cseppents, rá kevés hideg vizet hagyd pár percig pihenni, majd öntsd ki a csészébe. Fogd a két kezedbe a kávét, és lassan, kényelmesen kortyolgasd el. Közben koncentrálj erősen arra a kérdésre, amire választ szeretnél kapni. Miután megittad a kávét, fedd le a pohár tetejét a csészealjjal, majd fordítsd meg egy hirtelen mozdulattal, így a felesleges kávézacc a csésze aljára kerül. Várj néhány percig, majd fogd meg a csésze fülét, és rázogasd meg háromszor az óramutató járásával megegyező irányba. Ezután vedd a csészét a kezedbe, és intuitív benyomásaid figyelembevételével kezdd el bátran értelmezni az ábrákat.

Teszteld az ösztöneidet

A jóslás során három dologra kell különösen figyelned: a csésze alján, a közepén és a tetején megjelenő jelekre. Az alsó rész általában emberekre, helyzetekre vagy múltbéli dolgokra utal, a középső a jelenről árulkodik, míg a felső rész azt jelzi, hogy mi közeledik a jövőben. A jobb oldalon kirajzolódó formák általában pozitív tartalmúak, míg a baloldalon lévő jelek rossz eseményeket, ellenségeket vagy betegségeket mutatnak. Ne aggódj, ha az elején semmit sem látsz, mert a megjelenő képek nem lesznek olyan egyértelműek, mint pl. egy fénykép, sőt, első ránézésre akár homályosnak, hiányosnak vagy érthetetlennek is tűnhetnek. Lép át az elméd korlátait, és engedd útjára a képzeletedet, ezáltal könnyebben értelmezheted a kávézaccból összeállt különböző képeket. Minden szimbólumnak /pontok, körök, háromszögek, négyzetek, állatok, tárgyak, számok, betűk/ van értelme. Íme, néhány konkrét példa arra, hogy mit olvashatsz ki a kávézaccból:

 

Alma: Elsődlegesen a termékenységre, másodlagosan a kreativitásra utal, de szerelmi üzenetet is közvetíthet.
Bab: Pénzügyi nehézségeket szimbolizál, ám kellő odafigyeléssel elkerülheted az anyagi galibákat.
Bagoly: Ez az ábra azt jósolja, hogy rosszakaró él a környezetedben, aki csalfa tanácsokat adhat, hogy félrevezessen.
Csomó: Apró bosszúságokat és kellemetlenségeket jelez, amelyek könnyedén kihozhatnak a sodrodból.
Csónak: Ez az ábra egy váratlan baráti látogatást vagy külföldi utazást is szimbolizál.
Egér: Üzleti problémákra utal, de számíthatsz arra is, hogy nem jön össze a tervezett vállalkozásod.
Elefánt: A nyugalom, a hosszú élet, az erő és a bölcsesség megtestesítője.
Fegyver: A fegyver azt sugallja, hogy légy figyelmesebb, mert igazságtalanul bánsz valakivel.
Gitár: Boldog és beteljesült szerelmet mutat.

forrás: http://kave.merillo.hu/kavezacc-joslas