• +36/30/378 10 79
  • +36/94/358 160
"Szép tiszta hely, kedves személyzet, bőséges ételek"
V. Enikő Magyarország, Sopron
“prostorné pokoje, příjemný personál,vynikající jídlo”
PavlaHr Czech Republic, Petřvald
"A személyzet osztályon felüli, kedvesek, segítőkészek, barátságosak, de nem tolakodóan. Amennyiben újra visszamegyünk az 100% - ban az ott dolgozók miatt lesz!"
T. Andrea Magyarország, Hajdúszoboszló
“Everything excellent! After experience with previous hungarian pensions we were surprised. Really nice building and high level staff, good cuisine and quiet place. Because of some proce action we paid very low money (so we could allow to spend more money for excelleny dinner).”
Jiří Czech Republic, Brno
“Családias hangulat, kényelmes szoba, kiváló étterem.”
András Magyarország, Debrecen
"Kedves személyzet, finom ételek."
L. Szabolcs Magyarország, Békéscsaba
"Kellemes környezet, barátságos személyzet, finom ételek, gyermekbarát hozzáállás, kényelmes szobák."
H. Péter Magyarország, Miskolc
"A személyzet rendkívül udvarias, segítőkész."
K. Gábor Magyarország, Budapest
Sehr gutes Preis Leistungsverhältnis
Nadja Austria, Wien
“Bequeme Betten, nettes Personal, das Essen ist sehr lecker und sehr günstig (meine Empfehlung: "Szekely Kraut"). Super Lage, sehr nah am Thermalbad."
Alin P. Germany, München
"Kedves, mosolygós fogadtatás, a kiszolgálás, a régi használati tárgyak az étteremben látványosságot, kellemes hangulatot nyújtottak."
Norbert Magyarország, Pécs
"Kitűnő a szakács, bőséges adagokat szolgálnak fel."
P. Anett Magyarország, Budapest
“Excellent service, perfect breakfast, clean and comfortable rooms, good location for both travelers on the way to Austria and those visiting Bukfurdo which is just on a foot distance.”
Justas H. Latvia, Riga
“Hatalmas szobát kaptunk, kényelmes ágyakkal, nagyon kedves tulajdonosokkal.”
Ildikó J. Magyarország, Göd

BÜK város bora 2016.

Július 12-én a Rigótanya Panzióban választották meg Bük város borát, ami 7 pincészet 21 tétele közül került ki a szakmai zsűri döntése alapján. Emellett a társadalmi zsűri Fesztivál Borát, a Borbarát Hölgyek pedig Borbarát Hölgyek Borát is választottak. A hivatalos eredményhirdetésre július 20-án, a Büki Gyógy-Bor Napok ünnepélyes megnyitóján kerül sor.

rigo bor1

 

Ahogy a választás elején Tóth Tamás fesztiváligazgató elmondta, idén 7 pincészet 21 bora nevezett a versenyre. A Város Borát szakmai zsűri, a Fesztivál Borát társadalmi zsűri, míg újításként a Borbarát Hölgyek Borát csepregi, kőszegi és lukácsházi borbarát hölgyek választották meg. A hivatalos eredményt a Gyógy- és Bornapok július 20-i megnyitóján hozzák nyilvánosságra. A megmérettetésben résztvevő pincészetek valamennyien kiállítanak az ötnapos gasztrofesztiválon, július 20-24. között.

Tóth Béla, a borverseny levezető elnöke Bük Város Bora kapcsán elmondta, hogy a pincészetnek a nyertes tételből 900 palackkal rendelkezésre kell állnia, és a bor a város címerével kerül értékesítésre illetve ajándékba a későbbiek során.

A 21 tétel megkóstolása után Márkus Béla borszakértő, a szakmai zsűri elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan az idei évben is azok a borászatok nevezték be boraikat a versenyre, akik a fesztiválon is részt vesznek, ezáltal a nagyközönség előtt is kóstolhatók lesznek ezek a borok. A 21 minta a elsősorban a Nyugat-Dunántúl, de távolabbi borvidékek - Villány, Szekszárd és a Balaton környéke - borait is kínálta kóstolásra. A három rozé, kilenc fehér és kilenc vörös borból álló sor egyöntetűen jó minőségű volt.

A szakmai zsűriben Márkus Béla elnök mellett Pócza Csaba önkormányzati képviselő, Kerekes Szilárd vendéglátós, Molnár Sándor borász, Dukavits Attila, a Rigótanya Panzió vezetője, a borbarát hölgyek részéről pedig Sántha Tiborné, Németh Istvánné és Orbán-Tóth Adrienn bírálta a borokat.

rigo bor2

A társadalmi zsűriben Dr. Kondora Bálint elnök, a Megyei Közgyűlés alelnöke, Spilenberg Andrea, Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnökasszonya, Németh Sándor, az Iparoskör elnöke, Szabó András aljegyző, Varga Zsolt, a Dunántúli Trió TV főszerkesztője, Büki László, a Vaskarika.hu főszerkesztője, valamint három borbarát hölgy, Horváthné Kővári Eszter, Székely Mária és Geröly Mihályné értékelte a mintákat.

A Borbarát Hölgyek zsűrijében Dr. Jónás Zsigmondné, Nika Sándorné és Ávár Imréné mondott véleményt a 21 tételről.

A versenyben a borbarát hölgyek részéről segédkezett még Rákos Eszter, Horváth Edina és Ragasits Lászlóné. A versenyt az eddigi évekhez hasonlóan Dr. Rácz Szabina közjegyző felügyelte.

 

forrás: http://vaskarika.hu