• +36/30/378 10 79
  • +36/94/358 160
"Szép tiszta hely, kedves személyzet, bőséges ételek"
V. Enikő Magyarország, Sopron
“prostorné pokoje, příjemný personál,vynikající jídlo”
PavlaHr Czech Republic, Petřvald
"A személyzet osztályon felüli, kedvesek, segítőkészek, barátságosak, de nem tolakodóan. Amennyiben újra visszamegyünk az 100% - ban az ott dolgozók miatt lesz!"
T. Andrea Magyarország, Hajdúszoboszló
“Everything excellent! After experience with previous hungarian pensions we were surprised. Really nice building and high level staff, good cuisine and quiet place. Because of some proce action we paid very low money (so we could allow to spend more money for excelleny dinner).”
Jiří Czech Republic, Brno
“Családias hangulat, kényelmes szoba, kiváló étterem.”
András Magyarország, Debrecen
"Kedves személyzet, finom ételek."
L. Szabolcs Magyarország, Békéscsaba
"Kellemes környezet, barátságos személyzet, finom ételek, gyermekbarát hozzáállás, kényelmes szobák."
H. Péter Magyarország, Miskolc
"A személyzet rendkívül udvarias, segítőkész."
K. Gábor Magyarország, Budapest
Sehr gutes Preis Leistungsverhältnis
Nadja Austria, Wien
“Bequeme Betten, nettes Personal, das Essen ist sehr lecker und sehr günstig (meine Empfehlung: "Szekely Kraut"). Super Lage, sehr nah am Thermalbad."
Alin P. Germany, München
"Kedves, mosolygós fogadtatás, a kiszolgálás, a régi használati tárgyak az étteremben látványosságot, kellemes hangulatot nyújtottak."
Norbert Magyarország, Pécs
"Kitűnő a szakács, bőséges adagokat szolgálnak fel."
P. Anett Magyarország, Budapest
“Excellent service, perfect breakfast, clean and comfortable rooms, good location for both travelers on the way to Austria and those visiting Bukfurdo which is just on a foot distance.”
Justas H. Latvia, Riga
“Hatalmas szobát kaptunk, kényelmes ágyakkal, nagyon kedves tulajdonosokkal.”
Ildikó J. Magyarország, Göd

Chernel István

chernelChernel István
1865. máj. 31. Kőszeg – 1922. febr. 21. Kőszeg

Chernelházi ~, ornitológus. Régi Vas megyei család szülötte. Édesapja, Chernel Kálmán, megyei szolgálatban álló ügyvéd volt, aki történelmi tanulmányain kívül kertészeti, vadászati és madártani cikkeket is írt. Édesanyja gróf Tolnai Festetics Mária. Felesége Rótth Dóra, gyermekeik Márta és Miklós. A szintén ornitológusnak készülő ifjú a harctéren esett el. Édesapja érdeklődése kiváló indíttatást jelentett fia számára. Már kora gyermekként lelkesedett a természetért és a madarakért, madártani naplóját 12 éves korában kezdte vezetni. Első madártani írása 17 éves korában, 1882-ben, a Vadászlapban jelent meg. A soproni bencés gimnáziumban tanult, ahol Fászl István, a természetrajz tanára igen nagy hatással volt rá. Tőle tanulta meg a madárpreparálás fortélyait is. Jogi tanulmányait Pozsonyban kezdte, ahol négy évet hallgatott, majd természettudományi tárgyakat tanult Budapesten. Édesapja kívánságára, 1888-ban, Sopronban, mint közigazgatási gyakornok helyezkedett el, azonban egy év után visszatért Kőszegre és ezután, birtokait is bérbe adva, csak a madártannak szentelte minden idejét. Madártani munkássága elsősorban a madarak gazdasági jelentőségére, védelmére és vonulására terjedt ki.

Elmentünk Bükfürdőre, és megmártóztunk a kultúrában

A Vas megyében található Bük és a településhez szorosan kapcsolódó Bükfürdő ma már nemcsak a magyar, hanem az osztrák, német és orosz turizmus egyik fellegvára is. Számtalanszor megfordultam már a kisvárosban, de soha nem vettem magamnak a fáradságot, hogy megnézzem, hol vagyok voltaképpen. Most viszont úgy indultam el az idén 750 éves Bükre és Bükfürdőre, hogy más látnivalókat is felfedezek.

Bükfürdői Termelői Piac

Június 19-én pénteken délután nyílt meg a Tourinfo melletti téren a Bükfürdői Termelői Piac.

002

BÜKI RECEPTESKÖNYV 2015.

Tudja, mi az a morzsuka? – A bükiek új szakácskönyvéből kiderül

Bük – Pünkösd keddjén mutatták be az Időtálló ízek – büki receptes könyv című kiadványt a művelődési házban. A település 750. évfordulóját ünneplő kötet néhai Szabó József tanár néprajzi gyűjtésein alapszik, aki most lenne százesztendős.

Bodzavirág szörp

 

rogo bodza recept

A steevia-s verziót cukorbeteg is fogyaszthatják!

PÜNKÖSDI ÜNNEPKÖR

ÁLDOZÓCSÜTÖRTÖK

Krisztus mennybe menetelének ünnepe, a Húsvét utáni negyvenedik nap. Nevét onnan kapta, hogy az évi egyszeri áldozás határidejéül az egyház ezt a napot szabta. Sok helyen ez a gyerekek első áldozásának napja is, sok templom búcsúnapja.

pünkösdi rózsa 1

PÜNKÖSD

A keresztény egyház egyik fő ünnepe, az egyház születésnapja. Húsvétot követő ötvenedik napon kezdődik, mozgó ünnep. Neve a görög pentekosztész 'ötvenedik' szóból ered. Eredetileg a zsidó nép ünnepe.

AlmaRózsa Sütemény Recept

AlmaRózsa Sütemény

42

Veranstaltungen, Programs, Události Bük, Bükfürdő

2012 freeneasy 1 gallery

20 érdekesség, amit nem tudott a kávéról

Szeptember 29-én a kávét ünnepli a világ.

Minden másodpercben 16 ezer csésze kávét hörpintenek fel világszerte az emberek.

rigotanya kave 001

Oscar díjakat adtak át BÜK-FÜRDŐN

1890-szauna-szeansz

Az 5. Szauna Szeánsz® Oscar döntője a Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrumban került megrendezésre. A szervezők nem csak azért választották a Bükfürdői létesítmény szaunavilágát helyszínül, mert méltó a rendezvényhez, hanem idén már külföldi versenyzőket is vártak, határon túli vendégekkel együtt. Így is lett.

Éttermi etikett

Étterembe manapság már mindenki jár, de azt hogy mit illik, mit nem már csak egyre kevesebben tudják. Nem árt némely alapszabályt még a rohanós munkaebédeknél is betartanunk, randevú alkalmával pedig az etikett szabályainak használata elengedhetetlen.

Sokan egy étterem elé érkezve toporognak az ajtónál, hogy akkor most ki is megy előre, sőt nem ritka az sem, hogy a hölgy csukja be azt be, majd pincsikutyaként sétál a meghívást szervező úr mögött. Az etikett szerint az étterembe a férfi lép be elsőnek, így gyorsan felméri, hogy a hely megfelel-e az alkalomnak, közben megtartja az ajtót a nőnek, és előre is engedi.

 

Bükről

Az Európa szerte ismert Bükfürdő a 20. század második felében Magyarország egyik legjelentősebb gyógyfürdőjévé fejlôdött. A felbecsülhetetlen értékû hévízkincs, szubalpin klíma, a látnivalókban gazdag környezet, a gondozott településkép és a magas színvonalú szolgáltatások gondoskodnak arról, hogy vendégeink nyugodt körülmények között gyógyuljanak és pihenjenek nálunk.

A termálvíz gyógyító erejét már az ókoriak is ismerték. Különös gondot fordítottak testi-lelki egészségük megőrzésére. Ma sincs ez másképp, hiszen a legfőbb érték az ember legnagyobb kincse az egészség. Segítünk Önnek abban, hogy a gyógyító büki gyógyvíz jótékony hatásának köszönhetőn panaszai enyhüljenek, megszűnjenek. Ám nem csak akkor várjuk Önt, ha gyógyulni vágyik. Látogasson el hozzánk akkor is, ha kikapcsolódni, felfrissülni, feltöltődni szeretne. Nálunk visszanyerheti testi és lelki harmóniáját.

Evőeszköz etikett

Tanulmányozzuk az evőeszközöket és – a legfontosabb! –  a használatukat. A mai étterem látogatótól elvárható, hogy tisztában legyen az alapvető evőeszköz-használattal, ne forduljon elő olyan vicces szituáció, mikor az „elegánsan” viselkedő vendég kisujját eltartva használja az evőeszközöket, vagy emeli italos poharát. Természetesen senkit nem kötelezhetünk a „helyes” viselkedésre, de most segítünk, az erre vevőknek.
 

Bükfürdő - felüdülés, pihenés, gyógyulás felsőfokon

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.