• +36/30/378 10 79
  • +36/94/358 160
"Szép tiszta hely, kedves személyzet, bőséges ételek"
V. Enikő Magyarország, Sopron
“prostorné pokoje, příjemný personál,vynikající jídlo”
PavlaHr Czech Republic, Petřvald
"A személyzet osztályon felüli, kedvesek, segítőkészek, barátságosak, de nem tolakodóan. Amennyiben újra visszamegyünk az 100% - ban az ott dolgozók miatt lesz!"
T. Andrea Magyarország, Hajdúszoboszló
“Everything excellent! After experience with previous hungarian pensions we were surprised. Really nice building and high level staff, good cuisine and quiet place. Because of some proce action we paid very low money (so we could allow to spend more money for excelleny dinner).”
Jiří Czech Republic, Brno
“Családias hangulat, kényelmes szoba, kiváló étterem.”
András Magyarország, Debrecen
"Kedves személyzet, finom ételek."
L. Szabolcs Magyarország, Békéscsaba
"Kellemes környezet, barátságos személyzet, finom ételek, gyermekbarát hozzáállás, kényelmes szobák."
H. Péter Magyarország, Miskolc
"A személyzet rendkívül udvarias, segítőkész."
K. Gábor Magyarország, Budapest
Sehr gutes Preis Leistungsverhältnis
Nadja Austria, Wien
“Bequeme Betten, nettes Personal, das Essen ist sehr lecker und sehr günstig (meine Empfehlung: "Szekely Kraut"). Super Lage, sehr nah am Thermalbad."
Alin P. Germany, München
"Kedves, mosolygós fogadtatás, a kiszolgálás, a régi használati tárgyak az étteremben látványosságot, kellemes hangulatot nyújtottak."
Norbert Magyarország, Pécs
"Kitűnő a szakács, bőséges adagokat szolgálnak fel."
P. Anett Magyarország, Budapest
“Excellent service, perfect breakfast, clean and comfortable rooms, good location for both travelers on the way to Austria and those visiting Bukfurdo which is just on a foot distance.”
Justas H. Latvia, Riga
“Hatalmas szobát kaptunk, kényelmes ágyakkal, nagyon kedves tulajdonosokkal.”
Ildikó J. Magyarország, Göd

Käsespätzle (osztrák sajtos, hagymás nokedli)

Spätzle

A német Spatz jelentése veréb, a tészta neve tehát nem mást jelent, mint, hogy verebecske. Nokedlink sváb megfelelője, csak kicsit vékonyabb, kicsit hosszabb, és kevésbé köret, inkább önálló fogás. A legnépszerűbb sós változata a sajtos-hagymás (olyannyira, hogy sok helyen a spätzle ezt a sajtos megoldást jelenti alapból). A magyar konyhától a dél-tiroli régión keresztül egész Elzászig megtalálható, minden tájegységnek van valami feltétje, van, ahol édesen is fogyasztják. Jellegzetes megoldás a spätzle lencsével (húsok mellé), savanyú káposztával vagy sajttal. Készülhet nokedliszaggatóval (ekkor tömzsibb lesz), kézzel (ekkor vékonyabb), vagy az erre a célra használatos spätzlenyomóval (ami megtévesztően hasonlít a sima krumplinyomóra, hogy legyen még egy párhuzamunk).

 

Käsespätzle (osztrák sajtos, hagymás nokedli)

Käsespätzle osztrák sajtos hagymás nokedli


Az osztrák hütték kedvelt étele a laktató Käsespätzle, melyet általában forró vas serpenyőben szolgálnak fel, zöld saláta kíséretében. Íze a felhasznált sajtoktól függően sokféle lehet. Hagymás és sonkás változata szintén közkedvelt!

Kóstolja meg a RIGÓTANYÁN!
Nem fog csalódni! 

Rigótanya Panzió és Étterem Bük-fürdő
Bük, Kossuth Lajos u. 110.
+36/94 358-160
+36/30-378-10-79
(GPS koordináták): N47.37344° E16.77157°
http://www.rigotanya-bukfurdo.hu/