• +36/30/378 10 79
  • +36/94/358 160
"Szép tiszta hely, kedves személyzet, bőséges ételek"
V. Enikő Magyarország, Sopron
“prostorné pokoje, příjemný personál,vynikající jídlo”
PavlaHr Czech Republic, Petřvald
"A személyzet osztályon felüli, kedvesek, segítőkészek, barátságosak, de nem tolakodóan. Amennyiben újra visszamegyünk az 100% - ban az ott dolgozók miatt lesz!"
T. Andrea Magyarország, Hajdúszoboszló
“Everything excellent! After experience with previous hungarian pensions we were surprised. Really nice building and high level staff, good cuisine and quiet place. Because of some proce action we paid very low money (so we could allow to spend more money for excelleny dinner).”
Jiří Czech Republic, Brno
“Családias hangulat, kényelmes szoba, kiváló étterem.”
András Magyarország, Debrecen
"Kedves személyzet, finom ételek."
L. Szabolcs Magyarország, Békéscsaba
"Kellemes környezet, barátságos személyzet, finom ételek, gyermekbarát hozzáállás, kényelmes szobák."
H. Péter Magyarország, Miskolc
"A személyzet rendkívül udvarias, segítőkész."
K. Gábor Magyarország, Budapest
Sehr gutes Preis Leistungsverhältnis
Nadja Austria, Wien
“Bequeme Betten, nettes Personal, das Essen ist sehr lecker und sehr günstig (meine Empfehlung: "Szekely Kraut"). Super Lage, sehr nah am Thermalbad."
Alin P. Germany, München
"Kedves, mosolygós fogadtatás, a kiszolgálás, a régi használati tárgyak az étteremben látványosságot, kellemes hangulatot nyújtottak."
Norbert Magyarország, Pécs
"Kitűnő a szakács, bőséges adagokat szolgálnak fel."
P. Anett Magyarország, Budapest
“Excellent service, perfect breakfast, clean and comfortable rooms, good location for both travelers on the way to Austria and those visiting Bukfurdo which is just on a foot distance.”
Justas H. Latvia, Riga
“Hatalmas szobát kaptunk, kényelmes ágyakkal, nagyon kedves tulajdonosokkal.”
Ildikó J. Magyarország, Göd

Koncz Zsuzsa-Karafiáth Orsolya est

Koncz Zsuzsa és Karafiáth Orsolya Bükön

 

 

 

 

 

Szeptember 18-án, hétfő este 7 órától illusztris vendégek teszik tiszteletüket a Büki Művelődési Központ színháztermében az Olvasószemüveg programsorozat következő előadásán. Karafiáth Orsolya „Beviszlek az erdőbe" című beszélgetős műsora keretében Koncz Zsuzsát,  Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművészt, énekesnőt kérdezi majd olyan kérdésekről is, amik eddig talán rejtve volta a nagyközönség előtt.

 

 

 

Belépő: 1.500.- Ft, helyszín: Büki MSK - Színházterem (Bük, Eötvös u. 11.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Koncz Zsuzsa hangjának titka Koncz Zsuzsa, a jelenség" - Két ikon, két díva, két generáció találkozott szeptember 18-án a városi könyvtár Olvasószemüveg programsorozatában Bükön. Karafiáth Orsolya „Beviszlek az erdőbe" című pódiumműsorában Koncz Zsuzsát, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművészt, énekesnőt kérdezte szakmáról, zenésztársakról, közönségről. Szép számú érdeklődő gyűlt össze hétfő este a művelődési központ színháztermében, hogy bepillanthassanak korunk egyik impulzív és megosztó publicistájának, a költő és műfordító Karafiáth Orsolyának, és beszélgetőtársának, a ma is erőt sugárzó zenei ikonnak, Koncz Zsuzsának életébe. A "Beviszlek az erdőbe" című "tolksóban" előbbitől morzsákat, utóbbitól nagyobb falatokat kapott a publikum. Karafiáth Orsolya igazán lelkiismeretesen, nagy gonddal készült az énekesnő életéből, tisztelete, zenéje iránti vonzalma már gyerekként megérintette. Diákújságíróként az első találkozásukkor tudta, hogy egyszer Koncz Zsuzsával együtt fog dolgozni. Így lett. Ma már két közösen készített dal ennek bizonyítéka.

Koncz Zsuzsa és Karafiáth Orsolya Bükön 001

Az írónő kérdéseinek sora Koncz Zsuzsa munkásságát járta körül. A jogászi pálya miképp vett csavaros irányt a zenei művészet felé? Mikor vált önálló énekessé? Miért Bródy lett dalainak írója? Miért lettek forradalmárok a versek megzenésítésben? Mi az oka, hogy tehetségkutatókban nem igazán hallani Koncz Zsuzsa számokat? A válaszok kitöltötték a közönségnek szánt másfél órás pillanatképeket.

Az énekesnő intuitív emberként, meggondoltan hozott gyors döntéseket, az élet rövidsége ugyanis nem ad lehetőséget a lamentálásra, a "molyolásra". Sok minden érdekelte, sok mindenbe belekezdett, majd abba is hagyta, ám ezek az apró tanulmányok később óriási segítségére voltak. Nem készült tudatosan az énekesi pályára, nyitott személyisége hajtotta arra, hogy kipróbálja az éneklést. Kedvtelésből, saját szórakoztatásukra, a „fiúk" - értsd: „omegások" - unszolására kezdett el egyetemi klubokba járni, s énekelni velük. Fiatalok voltak, élvezték az életet és másfajta zenére vágytak, mint ami akkor a Kossuth rádióból szólt.

Önálló énekessé tette az a minta, amit profi helyen, a franciák zenei világában és hozzáállásában megtapasztalt. Érettségit követően jogi pályára ment, ám a betiltott harmadik nagylemeze (Jelbeszéd) után elhagyta az iskolapadot, és csak azért is az éneklésnek adta fejét. Igazán akkor kezdődött a zenei élete, amikor magyar dalokat kezdett énekelni. Bródy olyan új dolgokat talált ki, aminek csak követői voltak. Más lett a szórakozás, mások lettek a gyülekezési szokások és másfajta közönség alakult ki.

A rendszerváltással megkapták a választás lehetőségét is, ami nagyon fontos volt. Bródyval együtt nőtt fel, s benne az alkotó másik felét találta meg. A dalokban és az ember életében a maradandó élmény a fontos. Amit mond, amit énekel, az ő maga legyen, ő maga válassza meg az útját. Ők egymásban és a zenében ráleltek a harmóniára. Forradalmárok, elsők voltak az énekelt versekben is. Soha nem gondolta, hogy egyszer József Attilát fog énekelni, de azt sem, hogy Ady Endre Történelmi lecke fiúknak című verse is megszólal az ő hangján.

Szédítő pálya van mögötte. 40. lemeze, a Vadvilág két hónap alatt platinalemez lett. Nem hitte, hogy ma még emlékeznek rá az emberek, de nagykoncertje megtöltötte az Arénát. A dalaiban benne van ő maga is... a hite, a hitelessége, amit énekel, s amit a közönsége számára mondani akar.

A program szervezői nem ígértek koncertet, nem ígértek egyetlen dalstrófát sem erre az estére. Többen, akik jegyet váltottak, titkon reménykedtek egy-egy Koncz Zsuzsa dal néhány ütemében, néhány verssorában. Elmaradt... Talán hiányérzettel a mellkasukban - köztük magam is - hagyták el az est helyszínét. Ám ebben a hiányérzetben az a jó, hogy csak pillanatnyi az állapot, gyorsan pótolható: otthon feltett Koncz-lemezek valamelyikével, zenei megosztón előkeresett régi dalokkal. A választás lehetősége számunkra is adott már. A zenében elmerülten, Kárpáthyék lányával együtt hisszük, hogy Ég és föld között nyílik még a sárga rózsa.

Az élmény, ahogy ő maga is vallja, megmarad... Bródy dalszövegeiben, Cipő verseiben, az Omega, az Illés, a Metró slágereiben és Koncz Zsuzsa negyven lemezének valamennyi dalában. Benne vannak ma is!